NPS’i (soovitusindeksi) mõistmine


Kliendid vastavad NPS küsitluse küsimusele: “Kui tõenäoliselt soovitaksite …?”, kasutades skaalat 0-10.

Vastajad jagunevad soovitusindeksi järgi kolme erinevasse kategooriasse:

Promootorid (9-10): Promootor teeb tihtipeale spontaanselt kõik võimaliku teie toote või teenuse soovitamiseks. Nad on valmis selle nimel oma mainega riskima.

Passiivsed (7-8): Passiivsele tõenäoliselt teie toode või teenus meeldis, kuid see ei olnud tema jaoks midagi erakordset. Nad võivad seda õiges kontekstis mainida, kuid tõenäoliselt selle eest pead ei anna.

Kriitikud või (0-6): Kriitik hoiatab igal võimalusel proaktiivselt inimesi teie toote või teenuse kasutamise eest. Nad on oma arvamuse avaldamisel tihti aktiivsemad kui promootorid.

Kas soovite teada, kuidas teie ettevõtte NPS-i arvutatakse? Soovitusindeks on lihtsalt promootorite protsendist lahutatud kriitikute protsent. NPS = Promootorit % – Kriitikud %

Millised on mõned tavalised indeksid?

Indeks võib olla vahemikus -100 kuni 100. Siin on mõned tuntud ettevõtete indeksid:
– USAA (Kindlustus): 80
– Costco: 78
– Apple (iPhone): 70
– Amazon: 69
– Southwest Airlines: 66
– Verizon: 32
– Walgreens: 25
– T-Mobile: 6
– United Airlines: 2
– Motel 6:-9

Võrdlusanalüüside läbivaatamisel loetakse positiivseks tulemuseks indeksit üle 40. Näitajat, mis on üle 50, loetakse äärmiselt positiivseks. Indeks üle 65, on tavaliselt väga kiire arengu alguse verstapost. Indeksid, mis on üle 70 on haruldased ja vaid vähesed meie kliendid hoiavad NPS-i sellisel tasemel.

Soovite oma indeksit teiste omaga võrrelda?
Tutvuge erinevate tööstusharude soovitusindeksitega, samuti võrrelge oma näitajat Survease NPS Benchmark lehe kaudu.

NPS-i metoodikast arusaamisega olete valmis oma Survease juhtpaneeli avastama! Järgmises osas käsitleme mõnda juhtpaneeli peamist valdkonda, mille uurimisel saate Survease’t võimalikult palju kasu ja samuti teavet klientide tagasiside kohta.

Did you find this article useful?



  • Sissejuhatus

    Kas saite kutse luua oma ettevõttele Survease konto? Väga meeldiv. Meil on hea meel Teid siin kohata!Survease on kliendi tagasiside platvo...

  • NPS’i (soovitusindeksi) metoodika

    Kui asute oma ettevõtte Survease kontot uurima, on oluline hetkeks peatuda mõistmaks NPS metoodikat, uuringu struktuuri ja NPS-i olulisu...